Boa tarde familia.
Volvo estar por
aquí para cumprir o prometido e achegarvos un anaco máis da cultura de Galicia.
Neste caso, falareivos da gastronomía. Pero non quero aturullarvos con datos,
gustaríame levar este tema a unha experiencia práctica. Por iso vos propoño un
plan para cando queirades visitar Galicia e coñecer a súa gran variedade
gastronómica.
Considero esencial
que si visitades a nosa terra provedes algunha dos nosos pinchos e tapas que
son elementos característicos da nosa gastronomía. A provincia de Lugo ou os arredores
de Santiago son dous lugares fantásticos para degustar tapas como empanada de
xoubas ou bacallau, zorza, callos, raxo, pementos de Padrón, tortilla de pataca... As tapas galegas soen ser
consistentes e non se reducen a unhas simples olivas ou patacas fritas, isto é sinal
da tradicional bonanza galega en produtos alimenticios, constituíndo na
actualidade uns reclamos turísticos de moitas vilas e cidades.

Os privilexiados
que visiten Galicia sen ter que conducir poderán probar o gran abanico de licores
e augardentes, a queimada ou gozar dunha Estrella Galicia en calquera terraza
dos nosos bares.
Antes de
despedirme, gustaríame recordarvos que non podedes marchar sen degustar os
nosos postres e queixos, como a tarta de Santiago ou Mondoñedo, os amendoados
de Allariz, o leite fritido ou o queixo
de Arzúa, San Simón da Costa ou Cebreiro.
Que teñades unha
boa tarde e a encher o bandullo, un saúdo.
Hola soy Kevin, me ha encantado esta entrada, me ha entrado hambre y todo jajaja. La verdad es que somos muy afortunados por ser tan ricos gastronómicamente, deberiamos estar orgullosos de nuestra cultura. Le he pasado el enlace del post a una amiga madrileña y también le ha encantado, seguid así ánimo.
ResponderEliminar